Image default

Gyomorforgató ítélet: 200 óra közérdekű munka a kutyáját szíven szúró állatkínzónak!

200 óra közérdekű munka büntetést kapott – nem jogerősen – az a férfi, aki szíven szúrta kutyáját, mert állítása szerint megsérült a kutyája és nem volt pénze állatorvosra – közölte az ítéletet a Miskolci Járásbíróság közleményében. 

Mint írták, ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság annak az állattenyésztőként dolgozó vádlottnak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint az elkövetéskor 2 éves közép-ázsiai juhászkutya keverék, kan kutyáját kábítás nélkül, a nyakától lefelé indított mozdulattal szíven szúrta, amelynek következtében a kutya vérkeringése néhány másodpercet követően összeomlott és az állat elpusztult.

A terhelt megítélése szerint ismeretlen személy bántalmazta az ebet, amelynek következtében vérömleny keletkezett a koponyáján, ettől az állat szenvedett, és menthetetlen volt, de a vádlott anyagi helyzete nem tette lehetővé, hogy szakszerű, állatorvos által végzett eutanáziát vegyen igénybe, ezért nem is értesítette az állatorvost. A férfi által hivatkozott vérömleny, duzzanat azonban nem volt alátámasztható.

A bíróság a vádlottat állatkínzás vétsége miatt 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. Enyhítő körülményként értékelte a férfi ténybeli beismerő vallomását.
Az ítélet nem jogerős.

(Forrás: Miskolci Törvényszék Sajtóosztály, Fotó: Getty Images)

 

 

Related posts

Felfüggesztettet kér az ügyészség a kecskéjét egy husánggal elverő állatkínzóra

erik_nasze

Bajba jutott kölyökkutyust mentettek a tűzoltók

erik_nasze

Brutális kegyetlenséggel verték agyon a lopott disznókat

erik_nasze