Image default

Hála a rendőrök gyorsaságának: Két nap alatt meglett az ellopott kis yorki

„Vissza a gazdihoz!” bevezetővel posztolta a Budapesti Rendőrfőkapitányság hivatalos Facebook oldalán, hogy szakszerű és gyors nyomozásuknak köszönhetően  két nap alatt megtalálták és visszaadták az erzsébetvárosi rendőrök a lopott kiskutyát gazdájának.

A rendőrkapitányság kollégáitól egy nő kért segítséget még július 21-én, mert valaki ellopta két hónapos yorkshire terrier kiskutyáját. A rendőrök lopás miatt kezdtek nyomozni az ügyben, majd néhány nappal a bejelentés után az állat gazdáját egy állatorvos hívta fel, aki azt állította, hogy a kutyát nemrégiben vitték be hozzá vizsgálatra. Kiderült, hogy az orvos a kutya chipje alapján találta meg az eredeti tulajdonost. A fővárosi rendőrök az információk alapján eljutottak egy zuglói nőhöz, akinél július 23-án az esti órákban megtalálták a keresett kisállatot.

 

A VII. kerületi nyomozók a nőt tanúként hallgatták ki, a kutyát pedig visszaadták a gazdájának. A nő vallomásában elmondta, hogy az állatot nem ő lopta el; ő jóhiszeműen, egy férfitől vásárolta meg. A kutyusnak szerencsére semmi baja nem esett és hihetetlenül örült gazdájával együtt a viszontlátásnak, kollégáink pedig tovább nyomoznak, hogy felkutassák a lopás elkövetőjét. – írták bejegyzésükben.

 

(Forrás: BRFK FB, Borítókép illusztráció: ASPCA.com)

 

Magyar Állatvédelem

Related posts

Borzasztó körülmények közül mentettek ki közel ötven óriásnyulat az állatvédők

erik_nasze

Szintet lépünk az állatvédelemben – Varga Judit igazságügyi miniszter

peti_nasze

Példás összefogás a sárban ragadt tehén megmentéséért

erik_nasze