Image default

A hőségtől legyengült kis gólyát mentett a „Madár Doktor”

Az évtizedek óta nem tapasztalt sivatagi forróság, és az ezzel járó rendkívül aszályos időszak hihetetlenül megviseli állatvilágunkat, köztük szárnyas barátainkat is.

Dr. Déri János, állatorvos, hazánk „Madár Doktora” a Hortobágyi Madárkórház vezetője a hosszú évtizedek alatt bajba jutott madarak ezreit mentette meg és odaadó gondoskodásának köszönhetően adta vissza szabadságukat, vagy éppen biztonságos otthont teremtett a Hortobágyon röpképtelen, önálló életre nem képes madaraknak. A Doktor Úr most éppen egy, a hőségtől legyengült kis gólyát mentett meg.

A szűkszavú Facebook bejegyzésből megtudhatjuk, hogy Hajdúszovátról repült ki idén a kis fióka, aki a szárazságtól csak támolygott, repülni sem tudott, annyira kiszáradt. A gyors gondoskodásnak köszönhetően szerencsére a képek tanúsága szerint már jobban van a „kis szárnyas”.

Szerkesztőségünk (és persze több ezer állatbarát) nevében szeretnénk hálás köszönönetünket kifejezni a Hortobágyi Madárkórház minden munkatárásnak valamint sok sikert és nagyon jó egészséget kívánni az elkövetkezendő évekre önzetlen, áldozatos munkájukhoz!

(Forrás: Hortobágyi Madárkórház Facebook oldala)

Magyar Állatvédelem 

 

Related posts

Kigyulladt házból mentettek meg kutyákat a hős tűzoltók

erik_nasze

A halál torkából mentették meg a vadmacskát a természetvédők

erik_nasze

Letöltendőt kapott a kölyökkutya gyilkosa!

erik_nasze