Céljaink

gluckviki3_nasze

A Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Egyesület célja az Állatvédelmi Szolgálat felállítása, az állatvédelem, ezen belül kiemelten az ifjúsági állat- és természetvédelmi szakismeretek népszerűsítése. Az Egyesület olyan szakmai szerveződés, amely aktívan támogatja a ideiglenes vagy állandó befogadást, felhívja a figyelmet az önkéntesség fontosságára, céljának tekinti az ivartalanítás népszerűsítését, törekszik a megyei, országos és nemzetközi kapcsolatok kiépítésére és együttműködésre hasonló célú szervezetekkel. Feladatának tekinti az utcán és menhelyen élő állatok megfelelő gazdához juttatását.

Egyesület céljait különösen az alábbi tevékenységek útján valósítja meg:

Az Egyesület céljának megvalósítása érdekében együttműködik minden állami, társadalmi és gazdálkodó szervezettel, más egyesülettel és szövetséggel, amelyek segítik az Egyesület eredményes működését és céljainak megvalósítását. Ismeretterjesztő videók készítésén, kiállítások, örökbefogadó napok, családi napok, bemutatók és rendezvények szervezésén keresztül a közízlés formálása. Szintén feladatának tartja, hogy szervező, fejlesztő és hírszolgáltatási munkájával állatvédelmi közösségek létrehozását támogassa.

„Számos nemzetközi példa igazolja, hogy az állatrendőrség jól működő megoldás az állatkínzások visszaszorítására. Állatrendőrséget Magyarországnak! Letöltendő börtönbüntetést az állatkínzóknak!”

/Dr. Fülöp Erik, a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Egyesület elnöke/

Az Egyesület Céljainak eléréséhez pénzbeli és tárgyi adománygyűjtést is folytathat, ismeretterjesztő kiadványokkal népszerűsíti az állatvédelmet, valamint támogatja az állatkísérleteket helyettesítő alternatív módszerek bevezetését.