Image default

Sérült rétisast mentettek a halőrök

Súlyosan sérült rétisast mentettek meg a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.) halőrei – írta meg a társaság közösségi oldalán. 

A BHNp Zrt. Facebook oldalán számolt be arról, hogy február 12-én, vasárnap szolgálatteljesítés során az egyik halőrpáros a Cigány-csatorna töltésén haladt, amikor egy mezőn ücsörgő rétisasra lettek figyelmesek.

Amikor megkísérelték lefotózni, észrevették, hogy a madár röpképtelen, a járőrök elől is szökellve próbált menekülni. Később derült ki, hogy mindkét szárnya megsérült, így veszélybe került az élete, ugyanis nem tudott volna vadászni.

Ezért Bohn Gábor halőr a saját testi épségét is veszélyeztetve megfogta a madarat, míg az értesített természetvédelmi őr kiérkezett a helyszínre.

„Halőrkollégáink feladata nemcsak a halállomány őrzése, hanem a vízi és vízparti környezet, az élővilág változásainak figyelemmel követése, az esetleges problémák jelentése is” – fogalmaztak a bejegyzésben.

A BHNp Zrt. tudomása szerint a gyönyörű állat már szakértő kezekbe került, és minden esélye megvan a jövőbeni szabad életre.

(Forrás: Balatoni Hal Facebook oldala, Fotó: KMNP – illusztráció)

 

 

Related posts

Szintet lépünk az állatvédelemben – Varga Judit igazságügyi miniszter

peti_nasze

NYÍLT LEVÉL A PÁPAY ENDRE ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKISKOLA IGAZGATÓJÁNAK

peti_nasze

Gyomorforgató ítélet: 200 óra közérdekű munka a kutyáját szíven szúró állatkínzónak!

erik_nasze