Rémült kecskéket mentettek az M2-esen állatvédők és közutasok

Megvadult kecskéket mentettek állatvédők és a közutasok az M2-es autóúton – közölte a hírt a Magyar Közút közösségi oldalán. 

Ahogyan azt bejegyzésükben írták, múlt szombaton bejelentést kaptak, hogy az M2-es autóúton kecskék próbálnak meg feljutni a pályára. A rendőrökön és az Àllat- ès Termèszetvèdelmi Őrszolgálat Újpest emberein kívül a Dunakeszi mérnökségük kollégái is a helyszínre siettek. Végül az egyik felüljáró oldalán találtak rájuk.

A Közút munkatársai is próbáltak segíteni, de rájuk támadt az egyik megrémült kecske, a másik pedig azonnal ment volna az úttestre. Míg a rendőrök lezárták a pályát, addig az őrszolgálat embereivel dolgoztak össze a közutas szakemberek. A kiváló csapatmunka nyomán a pálya melletti építési telken egy beton csőbe terelték az állatokat, ott befogták és elszállították akecskéket az őrszolgálatosok a Barka Állatsimogató – Dunakeszibe.
A kecskék idős gazdája is a helyszínen volt, aki próbált segíteni a mentésben, de az Őrszolgálat munkatársai inkább elküldték a helyszínről, mert segítő szándéka ellenére is inkább csak nehezítette a befogást. Tudomásuk szerint a kecskék már több napja megszöktek és valószínűleg aranysakál elől menekülhettek, ami megölte a gidáikat, ezért is voltak annyira megrémülve, megvadulva.

Bejegyzésükben nagyon köszönik az Àllat- ès Termèszetvèdelmi Őrszolgálat Újpest és kollégáik profi munkáját, a Magyar Rendőrség segítségét, így gyorsan, hatékonyan és szerencsésen végződhetett ez a kaland.

(Forrás: Magyar Közút Facebook oldala)