Ismét ovisok gyűjtöttek a menhelynek

A szekszárdi kutyamenhely vezetője, Fiáth Szilvia szerint ismét megható pillanatokat élhettek át a hétvégén. Sokadik alkalommal kaptak a védenceik adományt az ovisoktól, és a segítség mellett azért is örülnek az ilyen projekteknek, mert az állatvédelmi nevelést már egészen fiatal korban kell elkezdeni.

A gyerekek még nagyon fogékonyak, rajtuk keresztül pedig a szüleik is belecseppennek a szemléletformálásba. A tolnai Pitypang Óvoda magas szintű környezet- , természet- és állatvédelmi szemléletformálása elismeréseként elnyerte a Zöld Óvoda címet. Az ovi Maci, Nyuszi és Süni csoportjai Fehérvári Józsefné óvónő szervezésében az Állatok Világnapjához kapcsolódóan szerveztek gyűjtést a Szekszárdi Kutyamenhely védenceinek.

 

A kis ovisok, szüleik és az óvónők több héten át gyűjtötték az adományokat a kutyusoknak, akik kaptak kutyatápot, kutyaszalámit, konzerveket, szőnyegeket, plédeket és játékokat. A gyerekek óriási lelkesedéssel pakolták be az adományokat a menhely autójába, amely megtelt az ajándékokkal.

TEOL – Magyar Állatvédelem

fotók: Szekszárdi Kutyamenhely