Image default

Felfüggesztettet kér az ügyészség a kecskéjét egy husánggal elverő állatkínzóra

Az állatkínzás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki fahusánggal ütlegelte a kecskebakját – közölte az Ügyészség.

A vádirat szerint a lábatlani férfi lakóhelyén több állatot tartott, többek között kecskéket is. A férfi 2022. szeptember 03-án feldühödött a kecskebak viselkedésén, mivel az állat a karám kerítésén keresztül összeverekedett a szomszédja kecskebakjával, és ennek során a kerítés megrongálódott. Az elkövető a kecskebakot egy 93 cm hosszú végében kiszélesedő, annak két oldalán tompa élű keményfa husánggal többször megütötte a gerincén és a fején. A kecskebak hátsó lábai egy alkalommal a hátára mért ütés hatására megrogytak. Az állat menekülni próbált, de láncra volt kötve, így a földre feküdt és sírt, így viselte a bántalmazást, az indokolatlan mértékű büntetést, amely alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, a lefoglalt fahusángot kobozza el.

(Forrás: Magyarország Ügyészsége)

Related posts

Letöltendőt kapott a kölyökkutya gyilkosa!

erik_nasze

A halál torkából mentették meg a vadmacskát a természetvédők

erik_nasze

Újabb nagy kormányzati lépés az állatvédelem területén – közhasznú alapítvány jön létre

erik_nasze