Image default

Újabb nagy kormányzati lépés az állatvédelem területén – közhasznú alapítvány jön létre

“Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány” névvel hoz létre a Kormány olyan közhasznú jogállású alapítványt, melynek elsődleges célja az állatvédelem jelen- és jövőbeli fejlődésének biztosítása az állatvédelmet érintő ismeretek bővítése által és az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek bevonásával.

A hírt Varga Judit igazságügyi miniszter (aki egyébként a törvény előadója lesz az Országgyűlésben) is megosztotta a közösségi oldalán egy Ovádi Péter kormánybiztossal közös fotóval.

“A Kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy tovább javítson az állatok helyzetén. A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány létrehozása hatékonyabbá teszi ennek a célnak az elérését. Külön öröm, hogy az Alapítvány megteremtéséért az Igazságügyi Minisztérium felel majd” – írta a tárcát vezető miniszter.

A törvényjavaslat szövege szerint az alábbi feladatokat fogja ellátni a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány:

  • az állatvédelemmel kapcsolatos információk közvetítésének kezelése érdekében létrehozott tájékoztató portál működtetése,
  • állatvédelmi szakmai konferenciák koordinálása,
  • állatvédelemmel kapcsolatos országos kommunikációs és érzékenyítő kampányok, illetve állatvédelmi pályázatok lebonyolítása és felügyelete,
  • az állatvédelem fontosságának a tudatosítása és továbbadása a fiatal generációk számára,
  • az állatvédelem népszerűsítését célzó tudományos és oktatási tevékenység ösztönzése, képzési programok kidolgozása és koordinálása,
  • állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek és gazdálkodó szervezetek támogatása, együttműködésük ösztönzése,
  • nemzetközi jó gyakorlatok adaptálási lehetőségeinek feltérképezése a hazai állattartási kultúra fejlesztése érdekében.

A tervezet indoklásából az is kitűnik, hogy a törvény önmagában nem eredményezi az alapítvány létrehozását, arról a Kormány nevében az igazságügyért felelős miniszter gondoskodik a törvény elfogadását követően.

(Fotó: Facebook/Varga Judit)

 

Related posts

Megváltozott a kormányzat központi e-mail címe, melyre az állatvédelemmel kapcsolatos észrevételeket várják

erik_nasze

Lovakat mentettek a tűzoltók

erik_nasze

“Talán amire a legbüszkébb lehetek, hogy közös ügyünk lett az állatvédelem” – Ovádi Péter miniszteri biztos

peti_nasze