Image default

Menhelyi kiskutya tette boldoggá az özvegyasszony szomorú életét

Menhelyi kiskutya tette boldoggá az özvegyasszony szomorú életét – közölt egy rendkívül megható történetet a Nyugdíjasbarát egy idősödő hölgy és egy kutyus barátságáról.

Mint írták, Ágnes, az özvegyasszony, hosszú éveken át egyedül élt, és a magány gyötörte mindennapjait. Egy nap azonban a sors új fordulatot hozott az életébe, amikor ellátogatott egy helyi állatmenhelyre. Az apró kiskutyák között egy különleges köteléket érzett az egyik örökbefogadható kiskutyával, és úgy érezte, hogy éppen rá várt a szívének hiányzó darabja.

A menhelyről való örökbefogadás soha nem jelentett még ilyen nagy boldogságot a 71 éves Ágnes számára. Az aprócska beagle keverék, akit „Körte” névre kereszteltek, azonnal meghódította a szívét. Körte a nevét onnan kapta, hogy mérhetetlenül szerette a körtét. Ha kapott egy kis szeletet, akkor azonnal ő lett a világ legkedvesebben bújó kiskutyája. A korábbi gazdáinak azonban nem kellett, Ágnes viszont azonnal beleszeretett. A kölyökkutyától áradó szeretet és vidámság a lelkének gyógyírt jelentett az elhunyt férje után érzett hiányérzettel teli időszakban.

Egy gyönyörű barátság alapjai

Ágnes és Körte mindennapjai összefonódtak, és az asszony érezte, hogy újra értelme van az életének. A séták a parkban és a játék a kertben felvidították a mindennapok monotonitását.

KÖRTE JELENLÉTE NEMCSAK AZ ÖRÖM ÉS A NEVETÉS FORRÁSA LETT, HANEM MEGTEREMTETTE AZ ALAPJÁT EGY MÉLY ÉS HŰSÉGES BARÁTSÁGNAK IS.

Ágnes a szeretet és a gondoskodás minden apró mozzanatával viszonozta a kiskutya hűségét. Odafigyelt az egészségére, rendszeres állatorvosi ellenőrzésekre jártak, és a megfelelő táplálékot kapta. A kiskutya viszonzásul igazi kiskedvenc lett, aki mindig a lábaihoz kucorodott, ha Ágnes egyedül érezte magát.

Az új életre talált özvegyasszony és a vidám kiskutya hamarosan elkezdték a közösségüknek megosztani boldogságukat. Az utcabeliek nem tudták ellenállni Körte csillogó szemének és vidám csaholásának, így Ágnes ismét számos új barátra talált.

Ágnes megfiatalodik?

Az idő múlásával Ágnes észrevette, hogy sokkal egészségesebbnek érzi magát. A rendszeres séták és a friss levegő jótékony hatással voltak az egész testére és lelkére.

AZ APRÓ KISKUTYA JELENLÉTE ÉLETRE KELTETTE A FIATALABB ÉNJÉT, ÉS ÚGY ÉREZTE, MINTHA EGY ÚJ ÉLETKEZDETNEK LENNE A RÉSZESE.

Körte és Ágnes története az egész közösség számára példát mutatott. Az örökbefogadás lehetőséget ad nemcsak az állatoknak, hanem az embereknek is, hogy megtapasztalják a szeretet és a hűség erejét. Az idős asszony és kiskutyája megtalálták az igazi boldogságot egymásban, és inspirálódtak arra, hogy minden pillanatot megragadjanak, és az öröm ölelésében éljenek.

A mentális egészségünk ingyen van, figyeljünk rá!

Ez a megható és tanulságos történet azt üzeni nekünk, hogy az élet legkülönlegesebb ajándékai gyakran váratlan helyekről érkeznek. Az állatok szeretete nem ismer határokat, és az emberi lélek mélyebb rétegeit képes feltárni. Ágnes és Körte megmutatta, hogy soha nem késő felfedezni az öröm forrásait, és megtalálni az igazi boldogságot egy kiskutya lelkében.

A Magyar Tudományos Akadémia korábbi felmérésenek következtetése az volt, hogy azok az időskorú személyek, akik elégedettek voltak életükkel és értelmesnek érezték azt, jobb lelki egészségről számoltak be. A társas kapcsolatok megléte időskorban egészségmegőrző szereppel bírhat.

(Forrás: Nyugdíjasbarát)

 

Related posts

60 nap elzárás hét szamár haláláért!

erik_nasze

Újabb nagy kormányzati lépés az állatvédelem területén – közhasznú alapítvány jön létre

erik_nasze

Példás összefogás a sárban ragadt tehén megmentéséért

erik_nasze