Image default

Beteg, legyengült cicákat mentettek a budapesti rendőrök

Beteg, legyengült cicákat mentettek a budapesti rendőrök – közölte a Budapesti Rendőrfőkapitányság közösségi oldalán

Ahogyan bejegyzésükben írták, édes-bájos kiscicákra lettek figyelmesek egy budapesti a virágboltnál. „Ez az együttállás első hallásra bőven megugorja a cukiságszintet, már-már Valentin-napi érzelemfaktorral bír, ám, ha konkrét esetben mögénézünk a jelenségnek, már nem annyira.” – közölték.

Szívtelenek három egyhetes cicákat hagytak sorsára egy rákospalotai üzletnél. Megmentésük szerencsére elindított egy pozitív láncolatot; humanitárius begyűjtésük után több további társuk is biztonságba került – olvaható a posztban.

Mint írták, július 8-án délután került egy cipősdoboz, benne három macskával egy XV. kerületi virágbolt elé. „1 hetesek vagyunk” – hirdette szikáran egy felirat, a továbbiakat az arrajárók, megtalálók szívjóságára és belátásra bízták. Amint a hatóság értesült a sorsukra hagyott cicókról, első körben gondoskodtak a legyengült állatok elhelyezéséről. Második lépésként odakerülésük körülményeit tárták fel: az üzlet biztonsági kamerája rögzített egy nőt, akit július 13-án este, járőrözése közben egy XV. kerületi önkormányzati rendész a Rákospalotai körvasút sornál felismert, és visszatartott a rendőrök kiérkezéséig.

A nyomozók pár óra múltán már a 37 éves nő és, egy évvel fiatalabb ismerőse közös lakóhelyén vizsgálódtak. Az ingatlanban további tíz macskát és két kutyát találtak, véleményes tartási körülmények között. A két nő vallomásában ráerősített a rendőrök feltevésére, elmondták, hogy szeretik ugyan az állatokat, de kielégítően nem tudják ellátni-gondozni őket. A három kölyköt is azért tették ki, mert nem tudták etetni. A két nővel szemben állatkínzás vétsége miatt indult eljárás, a bűncselekmény elkövetését mindketten elismerték. A kisállatokat állatvédők vették gondozásba.

Nemrég számoltunk be arról, hogy nem hagyta magára a haldokló cicát Budapest állatbarát Rendőrfőkapitánya. A cikket ide kattintva olvashatja el.

(Forrás és fotók: BRFK Facebook)

Magyar Állatvédelem

 

Related posts

Kerítéshez kötötte és otthagyta kutyáját egy szombathelyi nő

erik_nasze

Bajba jutott kölyökkutyust mentettek a tűzoltók

erik_nasze

Lándzsával szúrta le a szomszéd kutyáját, így bukott le a hódmezővásárhelyi drogtermesztő

erik_nasze