Image default

Sünt rugdosott és taposott halára az állatkínzó, mert rosszat álmodott

Sünt rugdosott és taposott halára az állatkínzó, mert rosszat álmodott – számolt be a BRFK a szörnyű bűncselekményről közösségi oldalán

Állatkínzásért kell felelnie egy budapesti férfinak, aki egy sünt pusztított el, pusztán azért, mert állítása szerint rossz lelkiállapotban volt – közölte a rendőrség. A szomszéd értesítette az állatvédőket, végül a rendőrök fogták el az állatkínzót, aki nem tudott értelmes magyarázatot adni a cselekedetére.

Közleményük szerint:

„Rosszkedvére, rossz álmára hivatkozott az a férfi, aki egy ártatlan kisállatot rugdosott és taposott halálra.

Egy rákosszentmihályi lakos ébredt fel fura neszekre június 16-án hajnali háromnegyed kettő táján. Az ablakon kinézve egy látásból általa ismert férfit vett észre, aki egy darabig egy kerítés mellett ácsorgott, később megindult egy útkereszteződés irányába. A szemlélő nem volt egészen bizonyos abban, hogy mi is zajlik előtte: a férfi mintha rugdosott volna valamit, amire ezután kétszer, nagy erővel rá is taposott, majd odébbrúgta esztelen és durva szórakozása tárgyát, ezután távozott a kereszteződésből.

A szemtanúnak másodpercek múlva állt össze, hogy mi történt voltaképpen: eszébe jutott, hogy az elmúlt napokban többször látott sünöket mozgolódni sötétedés után az utcán… Egy szomszédja házának biztonsági kamerafelvételén visszanézte az eseményeket, és bebizonyosodott számára az, amit feltételezett. Ekkor értesítette az Állatmentő Ligát, akikhez eljuttatta a videofelvételt is.

A sün tetemét egy környékbeli lakos találta meg a növényzetben, a már élettelen tüskés testét elvitte az utcáról.

Az állatvédők feljelentése nyomán a kerületi rendőrök június 20-án délután fogták el a férfit, akit előállítottak a XVI. kerületi Rendőrkapitányságra. A gyanúsított kihallgatásán elmondta, hogy rosszul aludt, egyébként is zaklatott lelkiállapotú embernek írta le magát – valójában nem tudta megmagyarázni cselekedetét. Állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik vele szemben eljárás”

– írja a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A férfi elfogásáról egy videót is megosztottak.

(Forrás: BRFK)

Magyar Állatvédelem

 

Related posts

Szintet lépünk az állatvédelemben – Varga Judit igazságügyi miniszter

peti_nasze

Győzött a tűzoltói leleményesség: sikeresen megmenekült az aknába esett közel kétszáz kg-os sertés

erik_nasze

Példás összefogás a sárban ragadt tehén megmentéséért

erik_nasze