Image default

NYÍLT LEVÉL A PÁPAY ENDRE ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKISKOLA IGAZGATÓJÁNAK

Tisztelt Vargáné Szalados Klára igazgató asszony!

Megdöbbenéssel értesültem arról, hogy az Ön oktatási intézményének egy munkatársa olyan súlyosan bántalmazott egy, az iskola udvarára beszökött, körülbelül 10 hónapos tacskó kölyökkutyát, hogy az állat combtörést szenvedett. Az eset kimeríti az állatkínzás fogalmát, azonban tekintettel arra, hogy az elkövető egy pedagógus volt, a helyzet még súlyosabb.

A hazai állatvédelem szereplői, köztük jómagam is, nem győzzük hangsúlyozni, hogy a jövő állatvédelme a mai gyermekek felelős állattartásra történő edukációján múlik, melyben a pedagógusoknak kulcsfontosságú szerepe van. Láthatóan azonban az Önök intézményében súlyos hiányosságok vannak a pedagógiai oldalon, így a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat munkatársaival ezúton felajánljuk segítségünket. Amennyiben elfogadja, úgy egy egész napos érzékenyítő programmal készülnénk a felelős állattartásról a pedagógusoknak és az intézménybe járó gyermekeknek is.

Hiszem, hogy a mostani borzasztó eset egy intő példa, megfelelő döntéssel pedig intézményük példát tud mutatni a többi iskolának abban, hogy készek a változásra, a fejlődésre nem csak saját maguk, de az Önökhöz járó gyermekek érdekében is.

Üdvözlettel:
Dr. Fülöp Erik
országgyűlési képviselő, a NÁSZ elnöke

Related posts

Felfüggesztettet kér az ügyészség a kecskéjét egy husánggal elverő állatkínzóra

erik_nasze

Végre szigorúbb ítélet született orvhalászat miatt!

erik_nasze

Bajba jutott kölyökkutyust mentettek a tűzoltók

erik_nasze