Image default

Győzött a tűzoltói leleményesség: sikeresen megmenekült az aknába esett közel kétszáz kg-os sertés

Győzött a tűzoltói leleményesség, nem kis nehézségek árán, de sikeresen kiszabadították az aknába esett közel kétszáz kg-os sertés! 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság számolt be arról a nem mindennapi bevetésről, melyre tegnap délután került sor Esztergályhorvátiban. Azzal a bejelentéssel riasztották a pacsai hivatásos tűzoltókat, hogy egy malac beleesett egy másfél méteres aknába, tulajdonosa pedig nem tudta onnan kiszabadítani. A lánglovagok a „tetthelyen” konstatálták, hogy itt bizony nem egy kis röfit, hanem egy közel 200 kilós sertést kell kimenteniük – a valóban – szorult helyzetéből. – írta a Főigazgatóság bejegyzésében.
A „malac” segítségére egy munkagép is érkezett a helyszínre, ami megpróbálta leemelni az akna fedelét, sikertelenül. Ahogy telt az idő, úgy tűnt egyre reménytelenebbnek a mentés, de végül a tűzoltói leleményesség győzött: a pacsai egység tagjai az akna oldalát kéziszerszámokkal szétszedték, kicsit leástak és egy járatot készítettek elő az állatnak. A trükk bejött, az egység és a gazda közösen, kukoricával kicsalogatta a malacot a fogságából.
„A bravúros mentés a bizonyíték rá, hogy a tűzoltók bármire képesek. Akár tűzoltásban, akár „malacsuttogóként”… Mindig a maximumot hozzák.” – írták büszkén a BM munkatársai.

(Forrás: BM OKF, Fotó: pacsai katasztrófavédelmi őrs)
Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat

Related posts

Letöltendőt kapott a kölyökkutya gyilkosa!

erik_nasze

Brutális kegyetlenséggel verték agyon a lopott disznókat

erik_nasze

Jelentős mennyiségű csempészárut szagolt ki Django, a rutinos keresőkutya

erik_nasze