Image default

Ismét rendőr és állatvédők mentettek közösen bajba került kutyust

Szerencsésen zárult Picur, a kistestű kutyus nagy kalandja a Fővárosban néhány napja.

Az történt ugyanis, hogy a kutyus elcsatangolt és a zajoktól, a nagy forgalomtól halálra rémülve sokkosan rohangált a rakparton és környékén. Nagyon sokan próbálták befogni, de nem jártak szerencsével. Egészen addig, míg a járőrszolgálatát teljesítő Baranyai Dávid r. főtörzsőrmester észre nem vette Picurt, és az Állatmentő Liga rutinos állatvédőivel közreműködve befogta, majd biztonságba helyezte a kutyust.

Szerencsére a gazdi is hamar meglett azután, így Picur visszakerült a biztonságos otthonába. A Budapesti Rendőr-főkapitányság így számolt be közösségi oldalán a sikeres állatmentésről:

„2022 mintájú taktikai mentőpóráz. Ne keressétek a rendszeresített felszereléseink közt, ám Dávidnál mindig található egy, ha netán belebotlik egy csatangoló szőrös szökevénybe a főváros útjain. Most is így történt, amikor a Kárpát utcában meglátta az autók közt rohangáló vörösbundájút. Dávid azonnal a kutya segítségére sietett, ám a befogás nem ment egykönnyen, mert az eb, ha egyszer már városnézésre adta a fejét, nem akart beletörődni, hogy elcsípik a grabancát. Végül egy csel és több környékbeli kutyás kifogott a négylábú gógyin, és a kutyust Dávidnak sikerült beterelni egy kutyafuttatóba. Baranyai Dávid r. főtörzsőrmester rögtön hívta is az Állatmentő Liga jól ismert számát, akikkel már számos kalandon vannak túl. „Dávidról azt kell tudni, hogy másztunk már vele kerítést, hogy gólyákat mentsünk, de sok kutya és cica, vagy éppen nyúl köszönheti neki az életét! Dávid felszerelésének része egy spéci póráz, ami mindig nála van munka közben is, és egyetlen mentésre váró állat mellett sem megy el anélkül, hogy segítene.” – írta kollégánkról az Állatmentő Liga . Az állatmentők chip olvasást követően rá is akadtak az elcsatangolt Picur lakhelyére és haza is vitték aggódó gazdáinak.
Dávid kezében pedig a mindennapos befogóeszköz nem véletlen, kollégánk szabadidejében több állatvédő szervezettel is együttműködik, és ha szükség van rá, akkor indul menteni.”

(Forrás: BRFK Facebook)

Related posts

Továbbra is szabadon kószálhat a fekete párduc, most itt látták

erik_nasze

Kutyás rendőr mentett életet

erik_nasze

Megváltozott a kormányzat központi e-mail címe, melyre az állatvédelemmel kapcsolatos észrevételeket várják

erik_nasze