Image default

Bírságot kaptak és állatvédelmi oktatásra kell menniük a malacperzselő böllérfesztivál szervezőinek

Lezárult a márciusi nyírségi böllérversenyen történt állatkínzás miatt indult eljárás, bírságot kaptak és állatvédelmi oktatásra kell menniük a szervezőknek – írja a HVG.

MInt írták, március elején Nyíregyházán böllérfesztivált tartottak, ahol a Malacvédő Alapítvány szerint egy disznó még élt, amikor a szórakozó közönség előtt elkezdték megperzselni. Az állatvédők szerint ezzel állatkínzás történt, ezért több másik szervezettel közösen feljelentést tettek.

A Malacvédő Alapítvány Facebook-oldalán most arról tájékoztatott, hogy az állatkínzás miatti közigazgatási eljárás lezárult:

„a járási hivatal a bizonyítási eljárást és a tényállás teljes körű tisztázását követően állatvédelmi bírságot szabott ki az ügyféllel szemben”.

Emellett az elkövetőnek saját költségén állatvédelmi, állatjóléti oktatáson is részt kell vennie, hogy a jövőben se kövessen el hasonló jogsértéseket – „tekintettel arra, hogy az állatok levágásának vagy leölésének védelme kiemelt közösségi érték” – idézték a hatóság közleményét a malacvédők.

Hangsúlyozták, hogy a böllérversenyen történtek rávilágítanak arra, hogy az állatvédelmi jogszabályok betartása nagy múltú, hagyományosnak tekinthető eseményeken, rendezvényeken is kötelező.

A szervezők már korábban tagadták a vádakat.

(Forrás: HVG)

 

Related posts

NYÍLT LEVÉL A PÁPAY ENDRE ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKISKOLA IGAZGATÓJÁNAK

peti_nasze

Kutyás rendőr mentett életet

erik_nasze

6+1 DOLOG, AMIT A NÁSZ EGYESÜLET MŰKÖDÉSÉRŐL TUDNI ÉRDEMES

peti_nasze