Homepage

gluckviki3_nasze
SZOLGÁLJUNK ÉS MENTSÜNK!

„ÁLLATRENDŐRSÉGÉRT”
DOLGOZUNK!

Egyesületünk elsődleges célja, hogy megalapozza a nemzetközi példák alapján egy olyan dedikált szervezet létrehozását, amely aktívan közreműködik az állatvédelmi szervezetek működésének koordinálásában, a hatóságokkal való kapcsolattarásban, a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében és együttműködésének kialakításában hasonló célú szervezetekkel. Az egyesület célja az állatvédelem kulcsfontosságú kérdéseinek előmozdítása, a lakossági edukáció támogatása.

KOORIDINÁCIÓ

Segítjük az állatvédő szervezetek munkáját, a hatóságokkal, így a rendőrséggel, a jegyzőkkel, a hatósági állatorvosokkal való együttműködést.

MENTÉS

Az állatvédőszervezetek támogatása révén szükség esetén részt veszünk az állatmentésekben, az állatkínzások felderítésének előmozdításában.

EDUKÁCIÓ

A lakosság edukációjával a társadalom szemléletét kívánjuk megreformálni, felhívva a figyelmet a felelős állattartásra.

ISMERJEN MEG MINKET!

EGYESÜLETÜNKRŐL

A Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Egyesület 2021-ben alakult. Tevékenységeink közül kiemelkedik az „állatrendőrség” felállításának lehetőségének megteremtése. Olyan szakmai szerveződést hoztunk létre, mely aktívan támogatja az állatvédő szervezetek működését, az ideiglenes vagy állandó befogadást, felhívja a figyelmet az önkéntesség fontosságára, céljának tekinti az ivartalanítás népszerűsítését, törekszik a megyei, országos és nemzetközi kapcsolatok kiépítésére és együttműködésre hasonló célú szervezetekkel.

KOORDINÁCIÓ

EGYÜTTMŰKÖDÉSEN ALAPULÓ ÁLLATVÉDELEM

Hisszük, hogy valódi változást csak úgy érhetünk el, ha az állatvédelmet szívügyének tekintők összefognak. Céljaink megvalósítása érdekében, szakmai párbeszédre és kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködésre törekszünk minden állami, társadalmi és gazdálkodó szervezettel, egyesületekkel, szövetséggel.

EDUKÁCIÓ

OKTATÁS, FEJLESZTÉS, TÁRSADALMI SZEMLÉLETFORMÁLÁS

Kiemelt figyelmet kívánunk szentelni a társadalmi szemléletformálására, az állatvédelem szereplőinek képzésére, oktatására. Ennek keretében ismeretterjesztő anyagok készítését, örökbefogadó napok, bemutatók, szakmai napok szervezésében veszünk részt és bonyolítunk le különös figyelemmel az általános iskolásokra és az állatkínzások által különösen érintett területeken élőkre.

„Egy, az állatvédelemre specializálódott és hatáskörrel rendelkező hivatalos szervre van szükség, amely nem csak felderíti az állatkínzásos eseteket, de elősegíti annak megelőzését is. Fontos, hogy belássák: az állatkínzás visszaszorításával az emberek sérelmére elkövetett bűncselekmények száma is csökkenne, ugyanis a kettő közötti összefüggést tudományos kutatások tucatja feltára már.

DR. FÜLÖP ERIK

elnök